- 2 szklanki mąki - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 1-2 łyżeczki cynamonu - 3 łyżeczki kakao - ½ łyżeczki soli - ½ torebki przyprawy do piernika - 1 szklanka oleju - 1 ½ szklanki cukru - 4 jajka - 2 szklanki marchwi startej na drobnych oczkach - bakalie (rodzynki, orzechy, śliwki) Mąkę, proszek, sodę, cynamon, kakao, przyprawę do piernika i sól wymieszać. Cukier i olej wymieszać w blenderze na puszystą masę, przelać do dużej miski, dodawać po jednym jajku, ubić. Dodać partiami sypkie produkty, wymieszać mikserem. Na koniec dodać marchewkę i bakalie, wymieszać. Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC.
Komentarze
Prześlij komentarz