Ciasto marchewkowe (na większą keksówkę)


- 2 szklanki mąki
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1-2 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżeczki kakao
- ½ łyżeczki soli
- ½ torebki przyprawy do piernika
- 1 szklanka oleju
- 1 ½ szklanki cukru
- 4 jajka
- 2 szklanki marchwi startej na drobnych oczkach
- bakalie (rodzynki, orzechy, śliwki)

Mąkę, proszek, sodę, cynamon, kakao, przyprawę do piernika i sól wymieszać.
Cukier i olej wymieszać w blenderze na puszystą masę, przelać do dużej miski, dodawać po jednym jajku, ubić. Dodać partiami sypkie produkty, wymieszać mikserem. Na koniec dodać marchewkę i bakalie, wymieszać. Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Paszteciki drożdżowe

Sernik z rosą (na blachę)